Mariëtte Klein

Mariëtte Klein GZ-psycholoog/EMDR-practitioner

mariette-klein Contactgegevens
Praktijk Nieuwe Gracht
Nieuwe Gracht 5
2011 NB Haarlem
06-15076565
info@marietteklein.nl
www.marietteklein.nl
Basis GGZ
diagnostiek en behandeling

Kwalificaties
Vereniging EMDR Nederland, Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie (NVGzP)

Praktijkgrootte
ma, di, do, vrij; op andere dagen contact in overleg

Leeftijdscategorie
4 tot 18 jaar


Mariëtte Klein heeft na haar studie Orthopedagogiek aan de Universiteit Leiden een aantal jaar gewerkt op de afdeling Orthopedagogiek van de UniversiteitLeiden. Hier combineerde ze onderwijstaken met diagnostische taken op het Ambulatorium (thans Leids Universitair Behandel- en ExpertiseCentrum). In 2005 maakte zij de overstap naar GGZ Kinderen en Jeugd Rivierduinen. Daar volgde zij de Postdoctorale opleiding tot Orthopedagoog Generalist (PDBO Randstad) en de GZ-opleiding Kind en Jeugd (RINO Leiden/Rotterdam). In de veertien jaar dat zij werkzaam was binnen de (S)GGZ, heeft Mariëtte veel ervaring opgedaan met diagnostieken behandeling van ontwikkelingsstoornissen (autismespectrum, ADHD), gedragsproblemen en angst- en stemmingsstoornissen bij kinderen, adolescenten en hun ouders.

Zij is daarnaast gespecialiseerd in traumabehandeling en geregistreerdals EMDR therapeut Kind en Jeugd. EMDR is een effectief bewezen behandelmethode om nare ervaringen te verwerken. Inmiddels is er steeds meer wetenschappelijke ondersteuning dat EMDR ook goed ingezet kan worden bij andere problemen en klachten, zoals angsten en fobieën. Ook wanneer iemand last heeft van een negatief zelfbeeld kan EMDR als onderdeel van een behandeling worden toegepast.

“Als behandelaar probeer ik eerst contact te maken en goed te luisterennaar wat de ander nodig heeft. Als de cliënt zich voldoende gehoordvoelt en vertrouwen heeft, maak ik samen met mijn cliënt een plangericht op de aanpak van de klachten. Hierbij maak ik onder andere gebruik van: oplossingsgerichte therapie, cognitieve gedragstherapie, schematherapie, schrijftherapie en EMDR. Humor mag ook zeker niet ontbreken’’.

De zorg wordt gefinancierd vanuit de gemeente waar het kind/de jongere is ingeschreven. Voorwaarde is dat u in het bezit bent van een verwijsbrief van huisarts of vanuit het Centrum Jeugd en Gezin.