Sanne Bierens

Sanne Bierens GZ-psychoioog / K&J psycholoog

bierens Contactgegevens
Praktijk voor Opvoedingsvragen
Nieuwe Gracht 5
2011 NB Haarlem
06-51208786
info@sannebierens.nl
www.sannebierens.nl
www.praktijknieuwegracht.nl
Basis GGZ
diagnostiek en behandeling

Kwalificaties
GZ-psycholoog
K+J psycholoog NIP
Orthopedagoog

Praktijkgrootte
4 dagen/week
(ma, di, do, vrij)

Leeftijdscategorie
0-23 jaar


Sanne Bierens (1962) is kinder-en jeugdpsychologe NIP, gezondheidszorgpsychologe BIG en orthopedagoge (opvoedkundige). Zij werkt met kinderen (0-23 jaar) en hun ouders. Zij werkt sinds 2002 in haar eigen praktijk (praktijk voor opvoedingsvragen), in een groepspraktijk (praktijk Nieuwe Gracht) en in een samenwerkingsverband met een logopediste en een fysiotherapeute voor 0-4 jarigen (KICK).

Zij heeft uitgebreide ervaring in het begeleiden van ouders, gezinnen en kinderen met opvoedingsproblemen en -zorgen. Haar deskundigheid ligt vooral in het werken met kinderen op het gebied van sociaal emotionele ontwikkeling: o.a. zelfbeeld en zelfvertrouwen, angst- en dwangklachten (faalangst), verliesverwerking of trauma (scheiding), sociale vaardigheden, concentratieproblemen en voedselallergieën. Ook begeleidt zij ouders wanneer daar behoefte aan is. Zij is goed thuis in de ontwikkelingspsychologische diagnostiek (intelligentie-onderzoek of sociaal-emotioneel onderzoek) van kinderen van 2 – 16 jaar.

De meestal kortdurende begeleidingen worden volledig toegesneden op wat er nodig is: spel of gesprek, een programma (protocol) voor een bepaald probleem, traumabehandeling als EMDR en dergelijke. Binnen de begeleiding van kinderen zijn de lijnen met de ouders kort en worden ouders zo veel mogelijk betrokken in het geheel.
Altijd doelgericht, kijkend naar de krachten van de client, lettend op (irreële) gedachten die je gedrag beinvloeden en op dát wat al goed gaat en hoe we dat kunnen uitbreiden (verschillende technieken, o.a. oplossingsgerichte methodiek en cognitief gedragstherapeutische technieken, RET, EMDR).
En héél belangrijk: menselijk, met een luisterend oor, prettige veilige sfeer en creatieve oplossingen.

Ga naar de website van Sanne Bierens


View Larger Map