Marije Kuin

Marije Kuin cognitief gedragstherapeut

“Kuin” Contactgegevens
Psychologenpraktijk Kuin
Kinderhuissingel 4 p-r
2013 AS Haarlem
023-5513895
mkuin.praktijk@gmail.com
www.psy-kuin.nl
Basis GGZ
diagnostiek en behandeling

Kwalificaties
GZ-psycholoog

Praktijkgrootte
ma – di – do

Leeftijdscategorie
0 – 18 jaar


Ik werk als GZ-psycholoog binnen Psychologenpraktijk Kuin en behandel kinderen/jongeren (vanaf 6 jaar) en hun ouders. In onze praktijk in Haarlem werken 7 psychologen met ervaring vanuit verschillende instellingen en met verschillende doelgroepen. Wij vinden dat psychologische hulp kwaliteit moet hebben, concreet en praktisch moet zijn en vanuit persoonlijke aandacht moet plaatsvinden.

Als je merkt dat je problemen hebt waar je zelf niet uitkomt, kun je besluiten naar een psycholoog te gaan. Soms merken anderen aan je dat het even niet lekker loopt en kunnen zij je adviseren om met een psycholoog te gaan praten.

Onze manier van werken bestaat uit het voeren van gesprekken met kinderen en jongeren en/of met hun ouders. Wij doen heel vaak cognitieve gedragstherapie: dan kijk je samen met je psycholoog hoe gedrag, gedachten en gevoelens invloed hebben op de problemen en hoe je die kunt veranderen. Wij praten met kinderen en jongeren die somber of angstig zijn, die problemen met hun gedrag hebben of die in een moeilijke fase zitten. In onze gesprekken maken wij onder andere gebruik van werkboeken (o.a. Zelf Plannen, Zelf Oplossingen Bedenken, Werken aan je zelfbeeld, Bedwing je Dwang, Denken + Doen = Durven), een sociale vaardigheidstraining, schrijftherapie en EMDR.

Ga naar de website van Marije Kuin