Kina Smit

Kina Smit Orthopedagoog Generalist

Smit Contactgegevens
Praktijk Kina
Bronsteeweg 49a
2023 MA Heemstede
T: 06-49490081
kina@praktijkkina.nl
www.praktijkkina.nl
Basis GGZ
diagnostiek en behandeling

Kwalificaties
Orthopedagoog NVO

Praktijkgrootte
4 dagen per week

Leeftijdscategorie
6 tot 18 jaar en ouders


Kinderen en jongeren blijven me verrassen. Ik krijg nooit genoeg van de speelse onbevangenheid en nieuwsgierigheid van kinderen, en de stoere kwetsbaarheid van jongeren! Mijn passie is met aandacht en een open blik te kijken naar lastig gedrag zonder uit het oog te verliezen wat wel goed gaat. Eerst goed begrijpen waar het gedrag vandaan komt en dan samen bouwen aan verandering.

Vanuit praktijk Kina helpen we kinderen en jongeren om meer zelfvertrouwen en gemoedsrust. We bieden een veilige plek waar kinderen zichzelf kunnen zijn en kunnen oefenen met wat moeilijk gaat op een speelse en actieve manier.

Ik ben in 2004 als orthopedagoog afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Vervolgens heb ik tot 2014 gewerkt in de Jeugd- en Opvoedhulp en bij verschillende GGZ instellingen. In 2019 heb ik een vijf jaar durende post-master opleiding tot Orthopedagoog-Generalist NVO afgerond. Met als specialisaties mindfulness, cognitieve gedragstherapie en EMDR.

Vanaf 2018 is mijn eigen praktijk in regio Kennemerland gestart! Naast de praktijk geef ik allerlei training binnen onderwijs en zorg over mijn vakgebied.